News

Az Atenor eladta a budapesti Váci Greens „C” épületét a ZFP Investments-nek

Az Atenor eladta a budapesti Váci Greens „C” épületét a ZFP Investments-nek

 

A teljes Váci Greens projekt, amelyet az ATENOR 2008-ban indított, hat irodaépületből áll majd, összesen több mint 120.000m² „A” kategóriás irodaterülettel. A Váci úti irodafolyosó gyorsan fejlődő üzleti környezetében ideálisan elhelyezkedő fejlesztés kiérdemelte a legmagasabb BREEAM környezetvédelmi tanúsítványt, illetve számos nemzetközi ingatlanfejlesztési díjat nyert. Neves bérlők foglalnak helyet az irodákban, mint például a General Electric, aki a Váci Greens irodaparkot választotta az Európai Globális Működési Központjának helyszínéül.

 

Az értékesítés hatása megerősíti az Atenor legutóbb nyilvánosságra hozott előrejelzését a 2016-os évre vonatkozóan.

 

A befektetési piac az utóbbi időben rendkívül aktív volt Budapesten, és több befektető is komoly érdeklődést mutat  a Váci Greens  „A” (15.700m², 88%-          os bérbe adási mutatóval) és a „B” (25.300m², 65%-a kiadva) épületeinek megvásárlása iránt.

 

 

A ZFP Investments az IAD Investments csehországi leányvállalata – aki a legrégebbi szlovák befektetési alap kezelő, 1991 óta aktív a piacon. A tevékenysége kiterjed a Szlovák és a Cseh Köztársaságra, illetve Közép-Európa számos egyéb országára. Az IAD Investments alapja hozzávetőlegesen 420 millió € értékű vagyont kezel jelenleg.

 

 

A Váci út még mindig sláger

A Váci Greens az egyik legnagyobb jelenleg futó budapesti ingatlan-beruházás. A fejlesztést az Atenor Group saját forrásból finanszírozza. Az irodakomplexum a budapesti irodafejlesztések közül elsőként nyerte el a BREEAM „Excellent” minősítést 2011-ben, majd ugyanezen évben megkapta a Bloomberg „Legjobb Irodafejlesztés” díját is Magyarországon. A brüsszeli tőzsdén jegyzett Atenor csoportnak jelenleg 15 futó projektje van Európában.  A Váci úti „irodafolyosó” még mindig a legkeresettebb terület a budapesti irodaingatlan-piacon, ez a terület fedte le 2015-ben a piac 20%-át. Népszerűségének elsődleges okai a belvárosból való egyszerű megközelíthetőség autóval és tömegközlekedéssel, valamint a rendkívül versenyképes bérleti konstrukciók. A Váci Greens kiváló munkakörnyezetet kínál a tágas terekkel és a gondozott külső zöld területekkel, sétatávolságra a Duna Plázától és az M3-as metró állomásától.

 

Az Atenor Group-ról

 

Az Atenor Group közel 100 éves múltú - a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzett vállalat - 30 éve aktív az ingatlanfejlesztő szektorban. Ez idő alatt több mint 30 kiemelkedő volumenű fejlesztést valósított meg Brüsszelben és Luxemburgban. Az Atenor Group által fejlesztett projekteket multinacionális cégek mellett olyan elismert szervezetek vették bérbe, mint például az Európai Bizottság és a Belga Királyság Pénzügyminisztériuma. A cégcsoport közép-európai képviseleteit 2007-ben hozta létre, kiemelten Magyarországra és Romániára összpontosítva. A vállalat 2008-tól kezdődően a főváros egyik legnagyobb irodafejlesztését valósítja meg: a teljes Váci Greens irodakomplexum 6 épületből áll majd, és meghaladja a 120,000 négyzetméter teljes bérbeadható területet. A Váci úti irodafolyosó jelenleg a legkeresettebb üzleti lokáció Budapesten, többek között a Magyar Kormány stratégiai partnere, a General Electric is itt talált otthonra.

A brüsszeli Euronext-en is jegyzett ATENOR jelentős múlttal rendelkezik a nagymértékű ingatlan projektek fejlesztőjeként, illetve Belgiumban és külföldön is egyaránt minőségi lakossági és irodai beruházások sora áll mögötte. A projektjeink többek között: UP-site (84,415 m2, vegyes lakóingatlan, irodai és kereskedelmi létesítmény), The One, Brussels Europa (41,550 m2 vegyes lakóingatlan, irodai és kereskedelmi létesítmény); Trebel (30,000 m2, irodák); City Docks (nagyméretű vegyes városi projekt, ideértve lakóingatlanok, vállalatoknak nyújtott szolgáltatások, idősek otthona, lakossági szolgáltatások nyújtása) illetve Victor (109,700 m2, vegyes lakóingatlan, irodai és kereskedelmi létesítmény) Brüsszelben; Les Berges de l’Argentine (24,000 m2, vegyes lakóingatlan, irodai és kereskedelmi létesítmény) és Nysdam Office Park (15,575 m2 irodák) la Hulpe-ben; Port du Bon Dieu (24,130 m2, vegyes lakóingatlan, irodai és kereskedelmi létesítmény) Namur-ban; La Sucrerie(19,578 m2, vegyes lakóingatlan, bölcsőde és kereskedelmi létesítmény) Ath-ban; Au Fil des Grands Prés (71,724 m2, vegyes lakóingatlan, irodai és kereskedelmi létesítmény) Mons-ban; Les Brasseries de Neudorf (11,500 m2, vegyes lakóingatlan, és kereskedelmi létesítmény) illetve Air (10,872 m2, irodák) Luxemburgban; Váci Greens(130,279 m2, irodák és kereskedelmi létesítmények) Budapesten, Magyarországon; és Hermes Business Campus (78,212 m2, irodák és kereskedelmi létesítmények) Bukarestben, Romániában.

 

Budapest, 2016. december 12.

 

www.vacigreens.hu

 

 

Kapcsolat:

Varga Krisztina

Asszisztens

Atenor Group Hungary

Váci út 117-119.

H-1138 Budapest

Hungary

tel.: +36 (1) 785 52 08

varga@atenor.hu

Sajtókapcsolat:

Kovács-Gajdács János

Ügyvezető

One On One Kommunikáció

Budapest

H- 1115 Budapest, Sárbogárdi út 24.

Tel.: +36-70-316-42-38

janos.kovacs@oneonone.hu